Lunchmeny 16 Mars - 22 Mars
 Serveras Vardagar från 11.00
Lördagar från 12.30



Veckans utvalda trerätters lunch

 

Créme Ninon
Med smetana, ärtskott och tryffelkrutonger

 ~

 Klassisk Wallenbergare
Potatispuré, gröna ärter, skirat smör och rårörda lingon

 ~

 Blodapelsin Trifle
Med amarettokaksmulor

 

Tre rätter 275
Three courses 275

Förrätter 

Toast Skagen 85
På Domtrappans vis

 Créme Ninon 80
Med smetana, ärtskott och tryffelkrutonger

 Löjrom 145
Från Kalix/Bottenviken. Smetana, rödlök, citron och stekt tunnbröd

Varmrätter

Veckans Fisk

 Långafilé 155
Med potatispuré, vitvinssås samt ljummen sallad på bladspenat, rädisor och rostad vitlök

 Veckans Gröna
 Gnocchi 145

Med stuvade champinjoner, rostad lök, äpple och fetaost

 Veckans Sallad

 Betsallad 140
Rödbetor, getost, valnötter, gröna blad och honungsdressing

Alltid på Domtrappkällaren – våra svenska klassiker!

     Raggmunk    135
Stekt fläsk och rårörda lingon
~
Serveras även vegetariskt med stekt svamp

           Klassisk Wallenbergare    165
Potatispuré, gröna ärter, skirat smör och rårörda lingon

 Biff Rydberg    195
Tärnad oxfile, stekta potatiskuber, dijon-kräm, brässerad lök och confiterad äggula

  Köttbullar   175
Potatispuré, pressgurka, rårörda lingon och gräddsås

Efterrätter

Crème Brûlée 75
På klassiskt vis

 Ost  95
Ett urval av ostar med tillbehör

 Chokladtryffel  35
Hemrullad godbit med tillbehör

avdelare.jpg

Starters

Toast Skagen  85
Shrimps, mayonnaise – a Swedish classic

 Créme Ninon 80
With smetana, pea sprouts and truffel croutons

 Bleak Roe  145
With Smetana, red onion, lemon and fried thin bread

Main courses

Fish of the week

 Long Fish fillet 155
With potato purée, white wine sauce and warm sallad of spinach, radish and roasted garlic

 Vegetarian of the week 

Gnocchi 145
With cream braised mushroom, roasted onion, apple and feta cheese

 Salad of the week 

Beets 140
Served with green leafs, goat cheese, walnuts and and honey dressing

Always available – Our swedish classics!

 Raggmunk      135
Traditional Swedish potato pancakes. Served with fried pork and lingonberries
~
Also served vegetarian with fried mushroom

Wallenbergare       165
Minced veal patties served with potato purée, green peas, seared butter and lingonberries

Biff Rydberg   195
Diced beef tenderloin, cubes of fried potatoes dijon creme, braised onions and egg yolk confit

Swedish meatballs   175
Potato purée, pickled cucumber, lingonberries and gravy

Desserts 

Crème Brûlée  75
The classic way

 Assorted Cheese 95
With bread and trimmings

 Chocolate Truffle 35
Small pick you up treat