Lunchmeny
22-28 september

Serveras
Vardagar 11.00 - 14.30
Lördagar från 12.30

FÖRrätter

Toast Skagen 85
En svensk klassiker i lagom lunchstorlek

Gravlaxtartar 80
Med citronmajonnäs, picklade grönsaker och färska örter

 

VARMrätter

Entrecôte 179
Bakad potatis, tryffelrödvinssås och smörstekt haricot verts

 Laxfilé 159
Smörstekt potatis med oliver och torkade tomater och skaldjursås

Smörstekt Gnocchi 149
Bakad pumpa, salvia och toppad med ost

Veckans sallad 149
Sallad a la ratatouille. Grillade grönsaker  och dressing

Alltid på Domtrappkällaren – våra svenska klassiker!

Raggmunk 135
Stekt fläsk och rårörda lingon

Klassisk Wallenbergare 165
Potatispuré, gröna ärter, skirat smör och rårörda lingon

Biff Rydberg 195
Tärnad oxfile, stekta potatiskuber, dijon-kräm, brässerad lök och confiterad äggula

Köttbullar 175
Potatispuré, pressgurka, rårörda lingon och gräddsås

Efterrätter

Rödvinskokta päron 65
Med chokladsås, hemgjord glass och kaksmulor

Ost 95
Ett urval av ostar med tillbehör

Kaffegodis 120
Fat med hemgjorda choklad Bon Bons och tryffel

Chokladtryffel 35
Hemrullad godbit med tillbehör
 

avdelare.jpg

 

Starters 

Toast Skagen 85
Shrimps, mayonnaise – a swedish classic

Gravlax 80
Tartar with lemonmayonnaise, pickled vegetables and fresh herbs

 

Main courses

Entrecôte / Ribeye steak 179
Baked potato,red wine sauce flavored with black truffle and haricot verts

 Filé of Salmon 159
Butterfried potato with olives and dried tomatoes and a shellfish sauce

 Butterfried Gnocchi 149
Baked pumpkin, sage topped with cheese

 Salad of the week 149
Sallad a la ratatouille. Grilled vegetables and dressing

Always available – Our swedish classics!


  Raggmunk 135
Traditional Swedish potato pancakes. Served with fried pork and lingonberries


Wallenbergare 165
Minced veal patties served with potato purée, green peas, seared butter and lingonberries

 Biff Rydberg 195
Diced beef tenderloin, cubes of fried potatoes dijon creme, braised onions and egg yolk confit

 Swedish meatballs 175
Potato purée, pickled cucumber, lingonberries and gravy

 

Desserts and sweets

Pears cooked in red wine 65
With chocolate sauce, ice cream and cookie crumbles

Assorted cheese 95
With bread and trimmings

Chocolate delight 120
Plate with our homemade Bon bons and truffles

Chocolate truffle 35
Small pick you up treat