Lunchmeny 19 - 25 Januari
 Serveras Vardagar från 11.00
Lördagar från 12.30



3-rätters lunch 275

Jordärtskocksoppa
Wallenbergare
Tiramisu

Förrätter 

Toast Skagen 85
På Domtrappans vis

Jordärtskocksoppa 80

Varmrätter

 

Torsk 155
Med rödbetor, haricots verts, kapris, dillkokt potatis och brynt smör

Rostad Morot 140
Med pestoslungad potatis, broccoli och citronyoghurt

Veckans Sallad 150
Äppel- och sesammarinerad vildsvinsfilé, ruccola- och romansallad, krutonger, gurka, rödlök och senapsmajonäs         

Alltid på Domtrappkällaren – våra svenska klassiker!

     Raggmunk    135
Stekt fläsk och rårörda lingon
~
Serveras även vegetariskt med stekt svamp

           Klassisk Wallenbergare    165
Potatispuré, gröna ärter, skirat smör och rårörda lingon

 Biff Rydberg    195
Tärnad oxfile, stekta potatiskuber, dijon-kräm, brässerad lök och confiterad äggula

  Köttbullar   175
Potatispuré, pressgurka, rårörda lingon och gräddsås

Efterrätter

Chokladtryffel 35
Hemrullad godbit med tillbehör

Ost 95
Ett urval av ostar med tillbehör

Crème Brûlée 75
På klassiskt vis

avdelare.jpg

Three course lunch menu 275

Jerusalem artichoke soup
Wallenbergare
Tiramisu

Starters

Toast Skagen 85
Shrimps, mayonnaise – a Swedish classic

Jerusalem artichoke soup 80

Main courses

Codfish 155
With beetroot, haricots verts, caper, dill cocked potato and seared butter

Roasted Carrot 140
With pesto potato, broccoli and lemon yoghurt

Salad of the week 150
Apple and sesame marinated wild boar fillet, rocket and romaine lettuce, croutons, cucumber, red onion and mustard mayonnaise

Always available – Our swedish classics!

 Raggmunk      135
Traditional Swedish potato pancakes. Served with fried pork and lingonberries
~
Also served vegetarian with fried mushroom

Wallenbergare       165
Minced veal patties served with potato purée, green peas, seared butter and lingonberries

Biff Rydberg   195
Diced beef tenderloin, cubes of fried potatoes dijon creme, braised onions and egg yolk confit

Swedish meatballs   175
Potato purée, pickled cucumber, lingonberries and gravy

Desserts 

Assorted cheese 95
With bread and trimmings

Chocolate truffle   35
Small pick you up treat

Crème Brûlée 75
The classic way