Lunchmeny 18-24 Maj
Serveras Vardagar från 11.00
Lördagar från 12.00



Veckans utvalda trerätters lunchER

Traktörens Trerätters – The Restaurateurs Menu

 Toast Skagen
På Domtrappans vis
~
Biff Rydberg
Tärnad oxfilé, stekta potatiskuber, dijonkräm,
brässerad lök och confiterad äggula
~
Creme Brûlée

 345 kr

Kökmästarens Trerätters – Head Chefs Menu

Sparrissoppa
Med regnbågsrom
~
Klassisk Wallenbergare
Potatispuré, gröna ärter, skirat smör och rårörda lingon
~
Nattbakad chokladkaka
Med jordgubbsmousse och pistagenötter

 275 kr

 


Förrätter 

Toast Skagen 85
På Domtrappans vis

 Sparrissoppa   85
Med regnbågsrom

 Löjrom 145
Från Kalix/Bottenviken. Smetana, rödlök, citron och stekt tunnbröd

Varmrätter

Veckans Fisk

 Stekt strömming 155
Med potatispuré, rårörda lingon, pressgurka och skirat smör

 Veckans Gröna 

Vegetarisk Lasagne 145
På aubergine, zucchini, toma, och  chévre, toppad med bechamel och rostade nötter

 

Veckans Sallad 

Sallad Caprese 145
Grönsallad toppad med mozzarella, tomat och basilika, serveras med picklad rödlök och balsamico

Alltid på Domtrappkällaren – våra svenska klassiker!

     Raggmunk    135
Stekt fläsk och rårörda lingon
~
Serveras även vegetariskt med stekt svamp

           Klassisk Wallenbergare    165
Potatispuré, gröna ärter, skirat smör och rårörda lingon

 Biff Rydberg    195
Tärnad oxfile, stekta potatiskuber, dijon-kräm, brässerad lök och confiterad äggula

  Köttbullar   175
Potatispuré, pressgurka, rårörda lingon och gräddsås

Efterrätter

Crème Brûlée 75
På klassiskt vis

 Ost  95
Ett urval av ostar med tillbehör

Nattbakad Choklad 65
Med jordgubbsmousse och pistagehack

 Chokladtryffel  35
Hemrullad godbit med tillbehör

avdelare.jpg

Starters

Toast Skagen  85
Shrimps, mayonnaise – a Swedish classic

Asparagus Soup  80
With trout roe

 Bleak Roe  145
With Smetana, red onion, lemon and fried thin bread

Main courses

Fish of the week 

Fried Herring  155
With potato puree, lingonberries, pickled cucumber and seared butter

 Vegetarian of the week

 Veggie Lasagne   145
With Eggplant, zucchini, tomato, goat cheese and topped with pickled onion and roasted nuts

 Salad of the week

 Insalata Caprese    145
Green leafs topped with tomato, basil, mozzarella, pickled onion and balsamico

Always available – Our swedish classics!

 Raggmunk      135
Traditional Swedish potato pancakes. Served with fried pork and lingonberries
~
Also served vegetarian with fried mushroom

Wallenbergare       165
Minced veal patties served with potato purée, green peas, seared butter and lingonberries

Biff Rydberg   195
Diced beef tenderloin, cubes of fried potatoes dijon creme, braised onions and egg yolk confit

Swedish meatballs   175
Potato purée, pickled cucumber, lingonberries and gravy

Desserts 

Crème Brûlée  75
The classic way

 Assorted Cheese 95
With bread and trimmings

Night baked chocolate   65
With strawberry mousse and pistagio

 Chocolate Truffle 35
Small pick you up treat